GençForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GençForum

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK

YazarMesaj
CEYLANN
Moderatör
Moderatör
CEYLANN

Kadın
İş/Hobiler : Öğrenci
Rep :
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Left_bar_bleue1 / 1001 / 100REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Right_bar_bleue

Ruh Hali : REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Cesur10

Başarı Puanı:
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Img_left100/200REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Empty_bar_bleue  (100/200)
Güçlülük:
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Img_left100/200REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Empty_bar_bleue  (100/200)
Seviye:

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Empty
MesajKonu: REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK   REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK Icon_minitimePerş. Tem. 10, 2008 9:40 pm

Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilerin ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerini gerçekçi ve ayrıntılı olarak tanımalarına, kendilerine açık eğitim, meslek ve iş olanakları hakkında bilgilenmelerine, başkaları ile iyi iletişim kurabilme, doğru kararlar verebilme becerileri geliştirmelerine yardım eden kişidir.

Rehber öğretmen (psikolojik danışman) olmak isteyenlerin;

Üst düzeyde genel yeteneğe,

Sözlü ifade gücüne ve empati yeteneğine sahip,

Sosyal bilim ve sosyal yardım ilgisi gelişmiş,

Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde aktarabilen,

Sağlıklı bir iletişim ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren,

Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan,

İnsanlarla iyi iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı,

Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen,

Kendini geliştirmeye istekli kimseler olmaları gerekir.

Rehber öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında, rehberlik araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, dershanelerde, halk eğitim merkezlerinde, mesleki eğitim merkezlerinde çalışabilirler.
Meslek eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı eğitim fakültelerinin "Rehberlik ve Psikolojik

Danışmanlık" bölümlerinde verilmektedir.

Eğitim süresi 4 yıldır.

1 sayfadaki 1 sayfası