Atatürk'ün ölümsüzlüğü - Başyaverin yazdıkları Atatürk'ün yada bir bşka deyişle Kemalizmin ölümsüzlüğünü anlatan bir belgeyi paylaşıyorum. Fiziki olarak hayata gözlerini yuman Atamız için en güzel anlatım 10 Kasım 1938 de Atatürk ün başını bekleyen ve ölümüne tanık olan Başyaver Cevdet Tolgay ın Başyaver Nöbet defterine yazdıkları; Atatürk vefat etti, aramızdan ayrıldı kaydını düşmeyerek "Atatürk, Kemlaizm ve devrimlerinin" ilelebed süreceği anlamına gelen şu notu resimde görebilirsiniz
Saygıyla anıyoruz.
‘Atatürk Devrim ve İlkeleri bir tezdir.her tezin mutlaka bir antitezi olduğu gerçeğine göre,Atatürk Devrimi’nin ve İlkelerininde karşıtlarının olduğu ve olacağı doğal karşılanmalıdır.Ülkede temel haklar ve hürriyetler varsa,Atatürk,Atatürkçülük ve Atatürk İlkeleri karşıtlarının düşünce ve ifade olarak var olabileceği kabul edilmelidir.Bunlara karşı,belirli bir sınıra kadar , tahammül şarttır.
… Ancak,Türk Ulusu’nun kutsalları arasına girmiş Atatürk’ün kişiliğine saldırıya,hakarete veya ülkenin çağdaş temelini oluşturan ilkeleri geriletmeye yönelik eylemlere asla müsaade edilemez.Bunları yıkma girişimleri hoş görülemez.Doğru karşılanamaz. Bana necilik, nemelazımcılık yapılamaz.Çünkü,bu gibi eylemlerin arkasında vatanın bölünmezliğini ,milletin birlik ve beraberliğini bozmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp parçalamak gibi kötü niyetler vardır.
‘Bilgilenme ve bilinçlenmenin tek çaresi Atatürk’ü anlamaktır.Anlamak için tek yol,yılda bir kez de olsa,Atatürk ve eserlerini,çağdaş ve gelişen dünya görüşlerinin ve değer yargılarının ışığında tekrar tekrar incelemektir.İnceleme sonuçlarının doğrultusunda toplumu aydınlatmak ve doğruları sosyal pratiklere dökmektir.Yani yaşama geçirmektir.’