GençForum
Hoşgeldiniz, Misafir. Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970 Toplam Mesajınız: 0
|
|
| sagopa kajmer tüm şarkıLarı | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
! *BuRÇiN Admin
Mesaj Sayısı : 534 Yaş : 32 Nerden : TüRKiYe SıNıRLaRı iÇinDe HeRYeRDen... Rep : Ruh Hali : Points : 0 Kayıt tarihi : 05/07/08
Başarı Puanı: (150/160) Güçlülük: (150/160) Seviye: (150/160)
| Konu: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:08 pm | |
| 24
Acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlızlıklarımızdı.
Yaşlanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedasi Tipki Dün Gibi, Köseye Çekilip Agliyor, Bense Yarina Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme.
Dudaklarim Kilitli, Hoşçakal Bugün!..Sen De Yolcusun Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani
Saçlarimda Sakli Kar Beyaz Ve Gözlerimde Hep Telas. Panik, Silik Resimler Ortasinda Bir Küçük Çocuktum Hep Konuktu Baska Gün Ve Çok Soguktu Her Geçen Dün. Tipki Sen Gibiydi Giden O Eski Dünler, Geçmisin Karanliginda Anilarimdi Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onlari, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana Kanitim Yoktu Yarina, Yolcularimla Agladim, Hiç Misafir Olmamişti Kimse Bunu Ben Anladim. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar, Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldi Gözyasi, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamisti Her Dünüm Usulca.
(x4) Dudaklarim Kilitli, Hoşçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.
Aynalarda Buğulu Yüzümü Göremez Oldum, Ve Iyimserlik Mateminde Sari Gül Tuttum. Hayallerim Yok Oldu Koydugum, Yerde Yoktu Hiçbiri, Tek Yabanci Bendim Evde, Ver Bir Yalanci Mumdu,Dogan Günes. Solan Gülümdü, Talan Sonuydu, Kalan Resimdi Bir Vesikalik Gülen Çocuktum Yüzüme Bakarak Agladim, Yüzlesirken Kendimle Hiçkiriklarimla Savasir Oldum Ertelendim Yarina. Reddedildim, Gideni Yolcu Etti Gözlerim Ve Gelene Meraba Dedi Bu Kimsesiz Dilim, Ortalarda Gezinen Oldu, Dilenci Ellerim, Bu Son Demiydi Sonbaharin Son Yapraginda Son Gülümsemekki Nefesi Son Çekisti Içime Sonbahardi. Güz Agirdi Gün Üzeri Bir Tebessüm Etti Yüz, Sakli Kaldi Her Düşende Kirilan Onca Göçebe His, Biz Dünden Olma Yarina Varma Garibeyiz.
(x4) Dudaklarim Kilitli, Hoşçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.
Yalızlık Ömrüm Boyunca Tanımadığım Bir Yabancıydı Onunla Şimdilerde Beraber Yürüyoruz Her Yeni Güne iki Yanlız Şarkılar Yazıyoruz Çok Yalnız... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
Mesaj Sayısı : 534 Yaş : 32 Nerden : TüRKiYe SıNıRLaRı iÇinDe HeRYeRDen... Rep : Ruh Hali : Points : 0 Kayıt tarihi : 05/07/08
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:08 pm | |
| Sefil Şair (feat Derin Darbe)
Derin Darbe Rap
Ter kokar bu yılların ve şer yaşar Bu mahrumiyet sebebi var mı? İçtimaya çağırır tanrı Top yekün değişir tavrı Tek ayak çukurda Secdeye eğil bakalım eğil Ah benim etten çakalım Babamdan devraldığım ilk arabam terlikti Dört dikişlik girişmekti kabahatin hak adaleti Bak oynadıkça bozulur insanın sukuneti Minnettar olamadım gecikti kıymetim (evet) Dürüst bu rapim peynir zeytin gibi Elini öpmen gerekmez Öptüren çeker mi ilgini? Bilmem silgini kaç kez kullanırsın? Ömür boyunca dört yapraklı gonca bulamayınca nal takıp gezermisin? Rutince bugünümü katladım ikiye uçak yaptım Attım ileriye rigayik şeyler yazdım arasına Resenler bastı darasına devirdi güneşi Renk verdi karanlık rehavet çöktü koydum noktayı...
Sinirlerim donmuş hava soğuk Apansız bir hastalık bu lirik yazmak Mürekkebimin ateşi çıkmış Islak kağıtla yatıştırma eylemindeyim Az sonra geçer umarım Şu an tam demindeyim Keplerin pençesine bağlı Kelamların ağlamaklı uçar gelir kekeç diline dolanır siftinirse Sırtım sırtarır yere gelmeyeciğine söz verir Saplarım kalemi kağıda yazarım Rezerve edilmiş tüm hatalar reval gününü bekleyecek ve sıkmayacaktır canını Sır olarak kalacaktır belki de Tekin olsun için dışına taşmasın Yaşın tesir etsin bu cihana Tezkerelerde can vermesin Okyanusta kaybolan bir kuş gibiyim Yüce kanatlarım ecele doğru çırpınır ve geriye dönüşü yok bu yolun! Çıldırır dalga tongadır Ton ton dedelerim manga olsa ruhu kurtarabilir mi? sanmam
NAKARAT Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2
SAGO Rap Bu yumruğun beynine saplanma ihtiyacı var Kamufle et kendini RAP canavar! Kumsallara kum sat Rüyamlarımdaki cennet tarlasına yağan yağmur Sago samsun 19 mayıstan istanbul köprüsüne ordan kutsal kapıya (yallah) Düşüncelerin aylak aylak gezer Melodilerime akarken bu gözyaşı Selülitli istanbul caddelerine damlar Yerinde olsam sudan kafamı çıkarır yaşamak adına nefes alırdım Evet bunu yapardım... Affedilmeyi haketmesemde Dilimde aynı saatte aynı dualar var Değişen doğrulara kalıcı yanlışlar yapmak akıl kârı değil Entrika saldıraların kulaklarımı gıdıklasın Kimin önce vurduğundan öte kimin sert olduğu önemli Bomba kadar paniktin Köprüaltında yazdığım şiiri dereye kağıttan uçak yapıp attım Zamanı kendi elinde tutmaya çalıştığın için Ne yazıkki ellerini kırdım
Hezeliyak değil real-i rabbani muhim üç sefil hicvardan Yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar x2 | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| 56 Denklemli Intro
(Sana bir hikaye anlatayım ister misin? 15 yaşındayken mahalledeki bir plakçıya giderdim. Orda çalışan biri vardı ve o benim ne sevdiğimi bilirdi. Ve birgün bana bir albüm vermişti. Eve götürüp pikaba taktım ve anında nefret ettim. Yani gerçekten nefret ettim. Sadece anlayamıyordum. Bu yüzden tekrar çaldım,tekrar çaldım sonra tekrar çaldım. Sonunda farkettim ki çalmadan duramaz olmuşum. O notaları dinleyip duruyordum. O gün şunu anladım. hayatım boyunca yapmak istediğim şey işte buydu. Anladın mı müzik yapmak.) "Yalan-Günah Kader-Yazi Umut-Yarin Yakin-Ölüm Uzak-Tanri Silah-Cahil Biçak-Yalan Yalan-Aci Baci-Namus Deprem-Kabus Mahrem-Kadin Adem-Nefes Nefes-Zulüm Kafes-Herkes Töre-Köle Tecavüz-Cinayet İhanet-Cinayet Cinayet-İdam Rakam-Ölü yaşam-Insan Dölü Silgi-Azrail Israfil-Haber Nankör-Bilgi Kayip-Zaman Aşk-Metanet Huzur-Cesaret Delalet-Savaş Hiphop-Sagopa" bir pesimistin gözyaşları... 2003...2003...2003...2003... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Al 1'de Burdan Yak (G.O.R.A. Film Müziği)
Al 1de Burdan Yak, kapasite meselesi bak Perde kapanmış lak lak, başlar az sonra Dedikodu kazanına kepçe olsan kaç yazar? Çatlak seslere alışkın her kulak Beni update edin, Rapi şadettim kulaklara download edin Rapin evi çıtasını tepelere çaktım kontrol edin, Teknoloji bugün yine jön Dinmiş bakışlar bön Yüzünü kendine dön Çabalamalı ve bulmalı yön Sago rapte en ön, Nizam mayın malzeme mayın Rahat espri dediğin ta kendisi hayat Kim kaldı bir şakayla sakat? Beş dişi kalmış canavarsa tokat, Biz karagöz siz hep hacivat, Kravatı takarak robota bağlasak tamı saklasak? Kendimizi yemesek de yanına mı yatsak? yo Kime trip atsak? bugünlerde herkes aksak Kısa dönemeçten yolumuzu bulsak Herkes işini bilir kişi maksat takdir dünyalı dostum yo yo yo Bana iyi rol verin Amacı var yapılan her eylemin, Nihayetinde boşa akmasın terin Hediyesi paketli her emeğin göz nuru Nedirse ettiğin odur ki bulurun Galaksilerde raks ederken şuuruna dostum Hay aksilerde dolup taşar umudum..
Hadi gazla...!
Al 1de buradan yak Sadrazamın ikram Ben dilenci şair hicvin sonu idam Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam x2
Dünya malı uçan halı bin ve de düş Bitecek ol emin kurduğun her düş Çok rüküş düşünce modaları gülünç Fiyasko dolu aklımın odaları Güç birimlerini devreye sokun hadi He-man misali şahlanat bi matrix tanıdım benim ki matrax Atraksiyonlarımın tamamı durmaksızın markaj Gözlerin sulu boya kıvamı makyaj Uzaklaş yanı başımdan işin yaş Geceleri yüzde kırkımız ayyaş Hip hop bala gora yelken fora ileri rota Bağdat ı bulmuş emmim sora sora Bazen kaderi belirler yazı yada tura Moral düşünce zora Komiklikler şakalar yetişir imdada, Ustura misali keskin zekaların dansını izle Acaba kaç cambaz durur aynı ipte? Emekler misin koşmadan önce? Bilip de bilmezden gel Dilinci linç eder dilenci oh çeker Dilenci ahkam keser..
Hadi gazla...!
Al 1de buradan yak Sadrazamın ikram Ben dilenci şayet hicvin sonu idam Neyse ne baş koydum yoluma yürürüm yok hatam yok şakam x2 | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:09 pm | |
| Analiz
VERSE 1 Kralin elleri nasir ve yelleri soguk günün ve belleri kirik dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yikar evim, duvarlarim buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayip ara. Yillatilmis senelerin nöbetçileri degil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun girtlagini ben kestim, katil oldum sirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablasi kaçinci kez yatti sigara altina?, söyle her nefeste kaç adim yanastim tahtima? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladin ve cebine tiktin. Bikiktin, halden anlamazlar ordusuyla ayni yere tikiktin ah!... Sancilarina karsi sen yikiktin, hep bakiktin akibetine dürbünle, sürgüne kakiktin, analiz her bedende ayri ruhtu,sen kayiptin!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanri, sanri çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düstü, torba doldu bin yalanla kin üsüstü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin biçakla harp yasandi, sin gömüldü in içine, yarami tuzla sivadi her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine igneler batirdi bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldim (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yasadim yanildim resmedildi, günahin payini buldum.
KORO Analiz ettim kimler arkasinda kinler ve inlerin karanliginda günesi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarinin bugünden çikari ne? Ve analiz ettim her duada gerçegin bir payini buldum, kudretinde puslu kisilik ayıplari ve düsene tekme atan o insan kayiplari, çikara dayali, pahali zamanin harcanisi. Bugünün yarindan çikari ne?
Anlamakti zor olan ki kolaya kaçmak alinmakti herseye. Ben asli buldum, yasli kalbin pasli kör durumda ilaci oldum. Hep kiraci kaldim verilen her degerde hanci durdum, yikilan her güvende yolcu düstüm, üsüdüm yalnizlarda, yildizimla karaya düstüm,sanci buldum, yankilandi bin acimda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimselerdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçegin bir payini buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktim yagma etti Tanri tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatildi geregi yoktu. Martavalla avunan oldu insanoglu, çukura gömdü arzularini, tüm günahlariyla onure etti yalnızlar da garibe düştü. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düser yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avci gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:09 pm | |
| Anektod (ft. Divine)
SaGo RaP 1
Sürç-i lisan eylediysem affola... Kulaklarimda gaf dola,şamar yüzümde iz kala... Ve bir çuval da incir yerle bir de olsa,köle bu ruha af ara. Suçlu yok zamanda,bükük boynuma giotin olma... Dilekçeler kelepçe yediler,kanlı macun mecnunun damaklarında... Kestim şah damarımı padişahın huzrunda. Dalıp giden bu şairin gelir-geçerleriyle melodi oldu söz sana... Patakla ruhumun karamsar çocuklarını.. Al elinden şekerli elmalarını.. Felek çarkı döndü midem altüst oldu.. Ben nakit bir sevgiyim,karşılıksız hediyeyim,susuz bir bedeviyim.. Ve SaGoPa K ;rapte iç karartan ilk buluş,karanlık zirvelerden gün doğuş.. En zor anda bir devadır hoş sesin,kendinle utanmadan konuş!... Konar göçer bir kuş gökkuşaklarında beşuş...
SaGo RaP 2
Ferasetim verasetin,şahadetin şedit cesaretim,ve bazı bazı hasretim kendi kendime... Hakikatim,ben tam isabetim,hedeflerime kenetim... Hocalarımın gözüne yansısın faziletim... Yüzün yüzüme baka baka kızarır,düzün tersine karışır... Ayağını denk al ortam marazlı.. Kollarında extra panik taşı !... Hayata anlamsız gözlerle bakma şaşı!... Yüz pisikopattan birinin açık kaşı... Çocukken çizdiğim resimlerde iki kuşa selam eden güneş vardı... Okyanusda bir Yunus boğuldu,gemiler sarsıldı ve sonra battı. Ruh halime egoist psikolojilerinizi aşılamaktasınız neden? Aslında ilk çağdan çok blu çağı beni ilgilendirendi... Lisede rehine dönemi geçirdim.. İlk sigarayla merabalaşmamda kendimi kabile reisi sanmıştım. Arkadaşım bir canavarmış...malesef çok geç anladım. Çakmak onun ellerindeydi.... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:10 pm | |
| Baatil Rhyme
Rapin oğlu cımbızla eledi kelimeleri Mikrofonuna damladı alnından akan teri Bazı dudaklar sigara komasında Kağıdın töresi yaz dedi. Beyaz yaprakları karalarken kendini yedi bu laf ebesi. Çak kibriti !... Gör dumanı !... Gasplarınıza hediye ettiğim çığlıklarımı noterde tastiklettim. Dünyanın cennetinden göç etti haykırışları En üzgün şarkılarıma sos da oldu gözlerinin yaşları. Ölü taklidi yapana dek saplanacak gövdeme bıçakları İçimdeki mevlana dizeleriyle susturacak o alçakları. Biliyorum şarkılarımı neşeli bulmanız küfür kaynaklı. Yazdıklarım yalan mı? Koparın kulaklarınızı !... Dün sesim kısılana dek rap yaptım. Sanırım kayda almalıydım. Düşmanlarıma ekmek attım,anlamlarıma anlam kattım Özürlerime sarıldım. Saat 02:10 açım!... Çöl kumlarında pedal sallamak gibi eylemim Rüyalarımda mutluyum,şükürki kendime köleyim Kabuslarına konuğun olsam fantazmaların tekler. Ah siz bebekler göz kapaklarınız titrer. Hayat baltalardan folloş olmuş yarı yeşil bir orman emmi. Ben içinde aslanım. Bildiklerimin gücüyle bilgiçlik taslarım. Senet sözümdür adım imzadır. Krallığına kral olan halkım. Tek bireyde üç adım. Disslerini çatırdattım.tek beyitte baatıl ryhme ın dişlerini kırdım. Aciz rapin omurgasını yıktım,küstahlığın dilini kesti jiletim. Ön sıralardan alındı cennete biletim.
Kendi yalanlarınıza inanmadığınızı gözlemledim. Dürüstlüğünüzü özlemledim. Şiirlerimin yaralı ruhunu çay misali demledim içtim. Cezalarımı çektim,büyük hatalar yolundan depar atarak geçtim. Özgürlüğüm için yatırım yaptım,baatıl inançlara baatıl rhyme yazdım.
Nakaratlarımı serserilerle ,sürtüklerle, pırlanta ve keşlerle paylaştım senelerce Kesilmeyen beddualarınız kulaklarımda dörtlüklerle. Ruhun kendini uçurumdan atarken dudakların özürlü kederle. Korolarım sessizliğe armağanım. Sessiz kalanın gizli haykırışlarını tattım. Hayatımı cennet elçisi misali yaşadım tatlım. Yüzün ellisi rest in peace. Huzur içinde yatsın çucuk günlerim nostalji. Okyanuslar mürekkebim ağaçlarsa kalemim benim. Bitmek bilmeyen şarkılarla ruhun şad olsun alemim. Yüzde ellin meleklerin,geride kalanın ifritin. biolojikal gazlardan hasarlı beynim sen biliiiin. Kara ırkın icadı hiphop beyaz çocuğun hakimiyetinde. Elinde mikrofonu. Söylemlerim yetersizse kulaklarınla dinle arka fonu Umarım gelmez ilham perilerimin sonu. Seramoni ustası yeraltında yaktı mumu.
Kelimeler : Keder: Üzüntü Rest in peace: İngilizcede huzur içinde yatsın manasında kullanılır. Şad olmak: Mutlu olmak,huzura kavuşmak. İfrit: Şeytan Diss: Birinin birine iğneleyici laf etmesi,çekememezlik. Baatıl: Batıl,gerçekliği olmayan Rhyme: Söz,kafiye Folloş: Perişan,bitmiş (Argo) | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Bağdat
Sizleri Ölen Sayısız insan için 3 Dakikalık Saygı Duruşuna Davet Ediyorum
Mermi Icad Oldu Mertim Bozuldu Ve Merhumlar Evin Duvarında Meçhul Gazi. Mayın Şehit Taburu, Mayısta Kan Yağmuru, Düşman Uyku Mahmuru, Dünya Kin Maduru, Solumda Katliam, Nerede Sağ Duyu? Mevzileri Nöbet Alan Fevziler Feyz Alamadan Fethettiler Ahireti, Mektupları Kayıp, Cinayet Ayıp Ve Kültürler Bombalandı, Kimse Sallamadı, Bağdat Ateş Aldığında Kalbim Durgun Yedi,Güneş Doğudan Battı. Mumlarınızı Yakın, Yorgun Düştü Uçaklar, Tebessüm Etti Tüm Sanıklar, Tankları Tanımlar Tanıklar, Yanıklarla Dolu Topraklar Karamparça Bulutlar Ve Savaş! Yavaş Ölüm Kaderinin Hız Kaynağı, Telaş Pazarı, Can Kumarı, Çıkar Savaşları, B52'ler Yarıda Kesti Pişen Aşları Ve Dünya Kan Deryası, Geleceğin Bedeli Pahalı, Duygular Yamalı, Suçu Gelin Etseler De Kimse Güvey Girmeyecek, Bilirim Bu Tarih Değişecek Ve Tekerrüre Dayalı Imha Tarihçesi, Kurak Sevgi Bahçesi Suya Hasret.
(x2) Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMM
Kazanılan Her Madalyon, Mayın Tarlasındaki Piyon Askeri Reyona Bir Şampiyon Sıfatıyla Koydu Bir Galon Kurşun, Hüşu Derbeder. Turşu Geçmişler Ve Savaşta Gazi Bebekler, Tekler Kalbimin Atışı Ve Ekler Günbatımından Şafağa Doğru Süregelen Kanlı Iklimler. Psikolojisi Kaybolan Bitkisel Yaşamlar, Ideolojisi Kuyularda Saklı Taşbakan Kanayan Yaraların Ortadoğusundan Güneş Battı Ve Bu Şarkının Üç Leşi Olmalı Bir'Leşmiş' O Milletler Sorgulamalı, Birleşmiş Amerika Yılanları, Çıngıraklı Amacında Yalanları Ve Kitle Imha Dolarları 24 Beat'te Tenha Hiphopları, Kinimin Raple Yansıyan Oluşumları, Kanunları Kelepçelemeli Ve Elemeli Eli Zaferi Simge Edeni Ve Eylemini Barışa Saklayan Her Bireyi
(x2) Topalla Gezen Aksamak Öğrenir, Abanın Kadri Yağmurda Bilinir Ve Hatıra Silinir Ana Gibi Yar Olmaz, Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ama Bağdat Bombalanır BOOMMMMM | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Bana Müsade Beyler
Farfarayla doldu ruhumun asilerini sakinleştiren müzik kutusu... Nerde ''play'' butonu ? Bas da çalsın !... Kendi yazıtlarım iğnecesine kalbe batsın. Kodes-kafes miraysa canım burda çıksın ahali. Öfke resitalimde dilsizdim ben,konuşan gözlerimdi. Mutlu sonların kötü başlangıçlarına alışabilmeli. Hayati diğerlerinden kopya çekerek yaşamak budalaca. Kendi yolunun inşası şart tabiiki. Cehennem aşıklarla dolu,sadakatsizlerin ayakları katedecek yolu... İstemesen de katetmen gerekecek selvi boylu yokuşu. Kendini hergün izleyerek göreceksin yokoluşunu sen de. Yaşadıkça oyuna dahilim. Namussuzluk dünyasında kabus nüfusu artmakta,saklan!... Kıyametin tiyoları göz kırpmakta. İnşa ettiklerini yıkmak için gelecekler bunun bilinciyle yaşa. Ne yazık ki testlerinize tabi değilim. Bestelerimi deste deste zulaladım.. aheste yürüyen kaplumbağayım. Sen, İstanbul'u bacaklarının arasına almışsın. Aferin !... Helal olsun,işi kapmışsın. Aklın kokuşmuş odalarda baygın,erkek düşü sapkın. Kötü niyetli yaklaşım,şehvet hali zıpkın. Sen çıtırsın,en basitinden kırılırsın. Dev cüsseli şehrim aç,kendini bulunca al ve kaç !...
[Nakarat] Bana müsade beyler,ben gider ahım kalır Düşman beni hatırlasın,korkum yere batsın varsın Gül bahçem yangın,küllerim avuçlarımdan taşsın Son sualde don tutsun dudakların kanasın !... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Baytar
Bu dilden firar eden her söz, yaydan çikmis ok gibi Sözler bazen bir hazine bazen dermansiz bir dert tipi Geçmis dünden bahsetmek lezzetsiz Gelmemis yarindan hep mi sikayetçiyiz biz Aklimin ipinin ucuda kaçmis, timsah katreleri bosalsin Bir iki damla hiç degersiz Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev nam-i-degersiz Gece-gündüz ömürden yontar dünya dönmez yarensiz Bugün ömrün yarim gün, serbest kalsin fikrim Senin tozlarini silemez tenimden ellerim Varlik ruhu terk eder gözün gözümden ayrilinca Bendeki ask altin misali agirliginca Sensiz benlik yokluk demek kalbim sana emekçi Ask denen illet çorak arazide tilki misal kurnaz bekçi Basim sarkit bir mahalsiz cümle yolumun önüne tas Dudaklarin kaderin hikayeden çakir keyif dertdas Gören der ki sel agzina bina yapmak aptal isi Yel eserse kirmaz disimi, kalp bir körse görmez bir seyi Saniyeler dakikalarla yapar alisverisi Saatler seni alir benden korkarim olamaz gelisi Hasret gözümün isiklarini söndüren alçak misafir Afitap sönük bir mum ayrilik hain bir zehir Melek yanimda yüzünü saklar felek yüzüme kas çatar Bir tek bu hüznü sen bogarsin ipek tenin derime batsin Rüzgar saçini süpürse mest olur bakislarim Adinla uyanir kulaklarim, yüzünle açar göz kapaklarim En güzel siirlerimle kaleme adini sayiklatirim Odamin hayaletisin sessizligine asigim
Derdime çare baytarim yok Dengeme destek tut ki durayim Safak günesin fermani geçer aci tatli sayili zamanin sancisi Ama melek bir yandan, seytan bir yandan Basim zindan yokluk var bu kaçinci sikayetim bilmem
Kafami duvara yasladim omuzlarin yanimda yok Ahbaplar maymun istah sahibi benim içim senle tok Yok ki gücüm belki devler ülkesinde bücürüm Sessizliginle gelir hüznüm yoklugunda gömülü ölüyüm Bu devranin binlerce sevgi müsterisinden biriyim Yalnizligima küfrederim sensiz halden müstekilim Ilelebette dönmez olsan bil ki yalniz nöbetteyim Hatalarima savas açtim her gün farkli kefendeyim Hayat günlük defter yapragi hazan gelir dökülür Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür Dertle anlas deva bul üzüntü kalbi sömürürür Yüzüne baktigim her an cennetten bahçe görülür Gülüsle sen degil gönül bucaklarinda harabeler Bu hilekar tavirla geçer fena saatler Seni içeren masallarim anlatilacak kadar kisa degiller Ask ilinde bir tarafta cüceler diger yanda devler
Derdime çare baytarim yok Dengeme destek tut ki durayim Safak günesin fermani geçer aci tatli sayili zamanin sancisi Ama melek bir yandan, seytan bir yandan Basim zindan yokluk var bu kaçinci sikayetim bilmem | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:12 pm | |
| Bebegim Öldü
Ve bebekler de ölür...
Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrackindeyim bir yazar mıyım ? yoksa tek şiirlik şair mi ? Notumu verdi hocalarım nasihatı koydum cebime ve zorda kalana dek çıkarmadım. Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum Ve ben bütündüm yarimi sevgilimde bırakıp yarimi sokağa attım Canımı yolda buldum, canıma teslim ettim, canıma okudu RAP canımsın !... Canıma okudun canıma kastın İçimde saklı bir kaçak çocuk korku dolu bakışlarıyla gizlenirken iz bırakmış anılarıyla sevgili. Mutluluktan ağlak olmak artık bir seferlik bana da mahsus Anlamak kolaysa bak bi gözümün içine !... Yer mi Len Velet !?!?... Sekiz senemle ben dalaştım kimsecikler yoktu mikrofonu mu buldum İçimi döktüm. Zihnimin derinliklerinde yaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılı Onların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş Kaybettiğim gülücüğü gül demeti halinde koymuşlar oysa ki suratıma Gömülü parmak izlerin omuzlarımda Gözlerimde bir filmsin. Göz çukurlarımda uyuya kalmış bir bebeksin. Bende ninninim uyu....
[Nakarat] Dayan sabır gerek Yolun uzun, vakit kısa Ölüm yakın... Tanrım ona acı. Sebep-sonuç : gecem hüzün(dolu)
Bilmecelere ısınamadım hele de senle ilgiliyse Sevemedim sualleri cevapların yetersiz kaldi İçime sinmemişti duyduğum yanıtların yarim Parçalandı ellerinde kum duvarlarım Ne hakla yarimi benden aldın ? Yine de bir günahkar göremedim seni Susar dudaklarım susar çocuklarım Bir vahada yolumu kaybettim Susar bu kuru dudaklarım Alışkanlıklarıma yoklama yaptım Girme sınırıma cephanen yoksa vururum tek atışta gözünün yaşına bakmadan Toz Ol !.... Bende başka bir çocuktum sende oyuncak oldun Tarihin sayfa aralarına kırmızı gülümü çoktan koydum Alacakaranlık geriye çekti güneşi Bir içim tütün tadını Kadın !.. özün toprağın buruk nefesi Kim der ki ; Sago yaşamın minik bebeği ? Bir yaz akşamında hayata attım göz bebeğimi, bebeğim öldü.... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:12 pm | |
| Bir Pesimistin Gözyaşları
Aldanışlar orada kaldı, aldatıldın ahın vardı, aldatıldım ahım aldı, yalvarıldım vahım oldu, aldanışta masum oldun, yalvarışta yüzüm soldu. dikene battı yalanın ağzı, yatsılarda mumlar öldü. düşümü böldü sevgi çölünün ölüme çeken o kavuran nefesi, akşamında leşime baktım, peşime takılan adını kazıdım, ümidi çaldım, ahı yanıma vardı, vahımı şarkı yaptım, dinledikçe ağladım, gözyaşım!... insan umudu taşıdı, kimisi kırdı umudu, lakin kiminin sahip olduğu tek şey oydu, hepsi buydu. yoksulluk korkusuyla ömrü servet peşinde harcayanda gördüm fakirliğin özünü, çevirdim yüzümü, dostumundu teklif, düşmanındı ısrar, acaba nereye kadar sürer bu tekrarlar. yalanlara radar olsan neye yarar, zararın dönüşü kârın el mi sallar? batan güneş yine doğar. batan gemi yatan mezar, azar azar kazar mezar, kumar umar arar, yazar kader kime çıkarsa bahtı tahtı kapar, tanrı bunu hep yapar. salla gitsin arzular gemiler zaten batık, yolla gitsin mektuplar adresin mi kayıp? zorla güldü âmâlar ağlamak mı ayıp? korla yandı umutlar geçen dünü sayıp, yor ki aklını hakkını sorgula düne bakıp?
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı?
Tasanın etrafında gezgin olmuş insanlar kısacık molalarda tanıdılar mutluluk denen kelimeyi ve tanrı bâş etti, çile doğdu, hile koydu adını günahın. sille vurdu, illeler inatçı yordu, sınava tabi tabiat ananın evlatları rabbi tanımadı, kimisi küfretti yaradana, zülmetti kendine, hükmetti paraya, çoğuna paralar sıktı kurşunu yaralar açtı durumu battı. dünya malı uçan halı, kırılır dalı her ağacın, yıkılır her bina afette, gofret, bedelindir o dökülen tuzlu yaşlar, haşlar gözünü yıka yüzünü, hüzünü her adem tanır, geçici bir dövmesin şeklini çizdi tanrı topraklara; vakti gelince kazma kürekle silineceksin. dayanacağın bir duvarın yoksa ör hadi, kuvvete dayanamayan adalet aciz, adalete dayanamayan kuvvet zalimdir, hakkımı isterim, payıma düşen herşeyi alırım felsefesi, haksızlık oyunlarında hakkı yendi, rengi kaçtı yaşamın, derdi sardı, yaranın acısı tacı attırdı krala dahi, bir ömür fani, bir umut hani? tebessüm vahi, kabusum canî yazdıklarım; yazacaklarımın güvencesi sago k.
Kaç tabut gömülecek yeraltına ve kaç kişi gidecek habersiz uzaklara? kaç yalan yıkacak güvenleri? kaç satır yazılacak kader kitabına ve kaç dua edeceksin tanrına, kaç damla gözyaşı dökeceksin uğruna? kaç yarın bekleyeceksin? sonralara kaç damla gözyaşı? | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:13 pm | |
| Boom (feat Derin Darbe)
(Yaovv) Sagopa Kajmer Derin Darbe BAŞLA!!! Yarını olmayan dünlere yazılmış her şiir Ve şair olmuş fikir ki kaleme düşmüş her sözü Hep karanlık anlatıldı şarkılarda gün yüzü Yalpalayan ömürler, aşikar hüzün görüntüsü Yalnızlıkla sevişir oldum, karanlık hep zifir Ve gökyüzünde güneşin doğum sacılarını bekledim Doğmamış güneşti doğacak her ışık hazin seyirki Hediye olacak her yarın, manevi hazinedir Vasiyetimdir cümlelerimin her kelimesi zai(?) asi Sagopa tek tabanca 26 arifesi Kimler önüne geçebilir zamanın akışının Cümlelerimin noktalarına kaç zamanda ulaşırım Yaşarım iskeletler diyarında bir et parçasıyım Varımı yoktan aldım daldım çoktan derin uykuma vardım Beklemekle geçti yıllarım ve kar beyazdı saçlarım Karamsar yazdı "Rymler"'ım ve tarumardı sabrım... Harbi yaşadım benliğimle çok savaştım Yazdım olmadı ve kaçtım RAP uzattı elini çekti kulağımı Yaz dedi, emir bir farzdır Farzın adresinde sen hikamet halinde, bu tanrıdan bir arzdır Öylesine güç oldu, böylesine bir gidişi resmetmek için Kalemi makineye attım, her çizikte kareler aldım Sundum önüne yaradanın ve bekledim cevabını, hep cevapsız kaldı Bağırdım!!!
(1) RAKS! edemedim Yine yenildim AK! -sini göremedim Kör oldum HAK! -sızım Vuramadım şakağına BAK! -sın Kör gözlerime
(2) RAKS! edemedim Yine yenildim AK! -sini göremedim Kör oldum HAK! -sızım Vuramadım şakağına BAK!!! -sın Kör gözlerime
Ağlamakla başlar herşey, bağlamakla gelir gerisi Taze derisi, anlayan sesi oluverir Tek kötekle tımar edilir insan oğlu, yazık, bir kazık Pasapottur diğerlerinen temsilen eğerlerini(?) Kİn tutar, ekin batar, Güneş satar tüm değerlerini Üç kuruşa; kalleş doğanlar, kalleş ölür! Bölünür ülkeye arzuların, sömrülür doğaların Gelicek üstüne, ATA'ndan gayri üstüne, İşlediğin(?) nota; Rehperler Derneği! Rehperler bileği kelepçe Kaçakçılar tazminatla anayasa Musakka oluverdi Yurtta soylu kalıverdi, Dünya'da barış olsun Yarışıyorsun kime karşı? Yaşı Altmış... Posası çıkmış sadakatmisin devlet köpeği, el emeği, bilgisayar göbeği İlgisizi durduğun sandalyeyi boşalt! Ya da çaresiz gördüğün şu milleti yaşat, yaşat, yaşat, yaşat, Yaşat!(Yeah Yieav Derin Darbe) Ahhh...
Düşük yapmış umutlarımın, kuyruk sancısıyla, Doruk noktasında gezinen acılarımı kim paylaşır? Küt etmekle kaynaşır ve saydamlaşır Dinlettiğinde herşey bariz, herşey açık İçinde bir kaçık varsa kürtajla aldır Çünki... Montajla düzelmeyecek tek şey HAYATTIR! Sana KIYAKTIR! Dinliyorsa altında bil bir kolonisi(?) vardır İnanama yalanla yatan, dolanla kalkarda Dar gözlük takar, sözlükten bakarda Bulamaz huzurun anlamını, Randımanını alamamış günah motorları Durun, üretimi durdurun... Sorun; tüketmemiş olmamız. Kabus kaldı sabrımız ve hatalıydı tavrımız Tok olsada karnımız, yetinmeyi bilmeyiz Dip NOt! Anlatılan İNSAN. ("Respect!" Youuuvvv) (YAa YAa SAGO Kastır!!!)
(1) RAKS! edemedim Yine yenildim AK! -sini göremedim Kör oldum HAK! -sızım Vuramadım şakağına BAK! -sın Kör gözlerime
(2) RAKS! edemedim Yine yenildim AK! -sini göremedim Kör oldum HAK! -sızım Vuramadım şakağına BAK!!! -sın Kör gözlerime
(Yeaaah yaovvh) Sagopa Kajmer! Kuvvet Nira! (UnderGround) Samsun; Derin Darbe! Asi, Mİc-Rop...(Yess Sir!(?)) | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Cümle Mühendisi
VERSE 1
REHAVET ÇÖKER OMUZLARIMIN ÜZERİ DOLU YOK YOLU KAÇIŞIN SONU MEÇHUL KİM? BEN!... PUSULARI KURAN BAŞARISIZ İT SEN!... BEAT SAVAŞINDA KOMUTAN SAGO YEN EGOLARINI İSİMSİZ BİLMİŞ. YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI BU AŞMIŞ. ZATEN BIKMIŞ VE SIKILMIŞIM İÇTEN ASLEN OKUDUĞUM ZIRVALAR HEP DEN DEN '' 'YENİDEN BAŞA DÖN.YENİ GÜN ESKİ SEN. KONU AÇ,YAZ DUR,KARALA,YUHALA HAYBEDEN. SESLEN AHALİNE,YALANLARLA KEKLEN. BİR DELİNİN LAFLARIYLA BEYNİNDEN HACKLEN. KES LEN !..KAÇINIZ SAGO'NUN DOSTU-TANIŞI? HİLEN BULAŞICI ,PALAVRAN KOMİK AŞIRI. HALEN NEYİN SAVAŞINDA ŞEHİT VERİRSİN? RUHEN YARALI ADAMA MI İŞKENCEN? RESMEN ÖVGÜ BUDALASISIN MASKARA. İĞNEN ANCA SANA BATAR İÇİN KAPKARA. DEMLEN,OL,DOL BARDAĞINA CİDDEN. BENDEN 2 DÖRTLÜK DUYDUĞUNDA DERTLEN !..
NAKARAT
BEN CÜMLE MÜHENDİSİ , SEN KAÇAK AVCI O,BENCİLİYETE YENİK DÜŞMÜŞ ESRARARKEŞ. BİZ BU YOLDA REHBER SİZ PEŞİMDEN TAKİP, ONLAR PUSUDA SİNEK GAYRETKEŞ.
5 PARA ETMEZ,İNCİLERİN DÖKSEN BEŞ YARRAK BABALARIN HEPSİ KALLEŞ. ZARLARIM ŞEŞ-BEŞ,ÇEKME BANA PEŞKEŞ. EŞ SÖZÜMÜN ANLAMINI,DEŞ KULAĞINI!...
VERSE2
BO BO BOMM!!!... TANIMADIKLARIM NEDEN HAİN ? DOM DOM KURŞUNU SAVURACAK KADAR KİN. TİNİMİNİ HANIMLAR MI RAPÇİ? KOP-KOP RHYME LARIN KOPYA FROM ZENCİ !.... BANLAN !... BENİM YERİN GARANTİSİ VAR LAN !... DERMAN KALMAYANA DEK ÇABALA KAPTAN. OTLAN !... GEÇİN ÜZERİMDEN YE BU KAPTAN. POFPOFLADIĞINIZ RAPLER BANA GÖRE BOKTAN. AZMAN AZMASIN ÇOK KORKTUM AMAN HA SALLAN!... DEPARIMIN HIZI TOZU KALDIR !.... KAFKÜF İÇİNE ÇEK TOZUMU VE ÖKSÜR !... KAFKEF,YUM GÖZÜ VUR SÖZÜ !... SANSÜÜÜÜRRRR!!!!!!!! YEAAHHH TERCÜMANIM HANİ? LUDACRİS'DEN ÇAL-ÇIRP ORJİNALİN HANİ? BACK VOKALE SAKLANMA ÖNE GEL HADİ!... KAN KARDEŞİN BONİBON 1 PANZERİN HANİ? CE ve ZA,BARIŞ ADINA SAHNEYE ÇIKSIN KE ve ZA,PEACE GEVELEYİP DİSS ÇAKSIN. BO ve RA,KENDİNİ FASÜLYEDEN SANSIN. SAHTOKÂRIN DİSS TELLERİ ELLERİMDE KALSIN. | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Çaçaron
RAP 1 Basiretsiz neferlere fener tut ki aydınlansın Kalbim ta derinlerde kaburgalarımda sıkışsın. Gerilim hattında bir hattat Allah adını yazsın. Şevkat muhtaçlarına hilkat pırlantası hiçtir. Dünya gezengenler arasında tek piçtir. Çaçaron benim sessiz kalma hakkına sahipsin. Yakın takipsin. Benim romantizmalarım azdı ,lakin sen felçsin. Fiyasko çıktı alafranga metodlar,cana kıydı despotlar. Kalaşnikof çocuk elinde. Namusu iki paralık zavallının namusu belinde. Reyting kaygılarınız algılarınızı düzmekte !... Hiçbiriniz yeteri kadar fedakar olamadınız kardeşim. Kafadar olmak dostluğun yalan adı. Talan ruhumdan kalan yegane hatıram ''anı''. Feragatim kesin ''-Hakimim Sagoyu tanı!...'Tanıdığım en büyük sürtük kaderdir böyle biline. Tecavüz kurbanları için milyon penis kesile. Artık belli mesajlarım yok yeni nesile. Unsurlarıma sansür koyun, ''destur!...'' deyin nafile. Korkularınla yüzleş derhal,vakit nakit umut. Feci suistimal kazaların bir ihmal. Bir ihtimal mi var ? İstikbalin kör topal. Sizler kural tanımadınız,eylemleriniz ihlal. Haydi Sago'nun dudaklarından bal çal!... Güzergahını şaşırmış alem,bildiğim en büyük emeliniz anal. Orda kal!... Önüme koydugunuz yemeklerin tadı yal. Yaşayabilmek kurduğum en büyük hayal.
[Nakarat] Felek çemberinden geç,irtihal kapını çalsın,es geç. Edebi ebediyete intikal edin. Çaçaron konuşur,sen yalnızca şık şeç.
RAP 2 Yunus sürmenaj oldu ahali. Rap uğrunda akıtılan her ter damlam helali. Faraza, itiraflar huzur evi yakani. Benim rap kilodan düşmeyecek lan sana kajmeran yemini. Kajmeran hizadadır,rap tetik şakaktadır. Evliya-ı Rap ataktadır,ayıp en geniş yataktadır. Toplumum bataktadır.bazı kalpler kaltaklardadır.iyi belle ve kastır!...
KELİMELER: Basiretsiz: Doğru ve yerinde düşünemeyen. Hattat: Güzel ve süslü yazı yazmakta üstad kişi. Hilkat: Yaradılış. Çaçaron: Çok konuşan çenesi düşük geveze kimse. Feragat: Bir şeyden kendi özgür iradesiyle vazgeçmek. Sürmenaj: sürekli çalışan ve düşünen insanın beyin yorgunlugu. Yakani: Yakmakta olmak. Faraza: Ola ki,varsayalım. Evliya-ı Rap: Rapin ermiş düşünürü. | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Değişebilir Her An Adres
DJ FUNKY C VERSE Yo! It's time to play the fair game! Not the fuckin take the shit away from my man game! It's time to give it up for what you earn game, What you get game, give your game your own name, It doesn't have to be the same! Patience, effort, hard work anad dedication, Yoy give it your all can't get no recognition! When will someone realize and analize? İnstead of all the people always tryin to dramatize. The situation at hand, every day people livin it alive. A man his wife his child only tryin to survive, İna world of pollution, inflation, radiation, population, The currupt politician.........Check out the situation! Everyman on his own, yo!yo! so go for what ya know Yo! What the fuck you lookin for? If ya aint found it yet, then dont look no more! Just walk out the door, dont come round here no more!
Değişebilir her an adres, kovala bu rüzgarı, ses bedeninde, yes iyi bildin Sago herkesi temsil rapinde sen kafes ve gafil.
SAGOPA VERSE Kumar değil kader, firar ederse derbeder, çekip vurur melekler, öyle ter boşandı ki yüzüm yanar yeter, yerle bir kader, serzenişte güller, artık sevgi yok mu?der çaresizce kalpler. Saki boş kadehler haydi doldur! Esefle kınamadır rapim, fasih, dekolte konuşurum, yolumdur önüme konulan;yürürüm,görürüm, söverim, severim. Dört mezürde anlatır beni karamsar liriklerim (rap-rap) Ben raperken orada donabilir iliklerin, ölebilir ümitlerin ve belki kinle bakabilirsin adıma küfredip beni de defnedebilirsin, orada gerçeğin görüntüsüyle yüzleşemeyecek kadar cebin de olabilirsin, neyse ne, tek bir mikrofon gerekir(tek) ben söylerim ve sen dinlersin. Hicviye nazırı Sago, evi tımarlı hastenede şifayı dağıtır ve mis kokulu yalanların duş vakti geldi ama evde sular kesik. Zora düşmüş hayallerimin kırıldı bacakları, sancıları gözlerim kapattı, yastığım ıslanırken ıslığım çağırdı revanımı. Hazan umursamadı yaprakları katletti alayını. Çöpçü oldu rüzgarım esti geçti göremedin. 2003 adet boşa harcanmış senenin 25'lik delikanlısı ben, nacizhane kalem susatan adamın adıdır, Sagopa'dır, bu ressam anlatır resimleriyle tek çizikte dünya yaratır,anla!...
[Nakarat] Değişebilir her an adres, kovala bu rüzgarı, ses bedeninde, yes iyi bildin Sago herkesi temsil rapinde sen kafes ve gafil. | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:14 pm | |
| VERSE 1 Birikimlerimiz kısıtlı, arzularımızın ışığı,egoizme yansıdı, ya da kısıtladık insancıl yanımızı, tokatladık karanlığa mum yakanları. Barış hududuna mermi atanların akıbetini yazan hocalarım oldu savaş yanlısı. Literatürün gerereği yapıldı. Atamın ellerini aradım. Kürsülerde yetişen mengenelere her yılım on elimi kaptırmaktan yıldım, yılım bana zehir oldu yine, halkım alkış tuttu ve ben elimi kırdım. Geçemediğimiz köprüler ardımızdan ağladı, tıpkı yere düşen ekmek kırıntıları gibi, zan altında masum yedi kelepçeleri ve sırıttı birileri, makam arabalarna yol ver geçsin, emri vaki olmuş her yolcu, açılan çenelere çekici ver çaksın,yazılı kuralların kuramları aştı. Parmakları kırılan bu yazar yılmadı, kaç yazar alim olsan, amacını yamacında doğarak yok oldu Sezar, dedelerin toprak oldu bak orda mezar!... Yalanla savunan dürüstle tanıştı, tekmeyle kovulan kiniyle yarıştı, paradan uzak olan silahla tanıştı, hayatla darılan ölümle barıştı.
KORO Hainlik diz boyuna, laik durum acı kadere bağlanmış iş bitik Taktiklerimizin nefesi kesilmiş, didaktik kitaplar sobada odun Ve yurdun taşı toprağı çakıla karışmış, hocalarım eylem yürüyüşünde Bilginlerim afaroz edildi didaktik kitaplar sobada odun.
VERSE 2 Bir okumuşum tam onbeş sene sürece, ve okulumu kırmışım kırılmışım dünümde. Şimdilerde ezbere büyüdüğümü anladım tek düze. Bilgilerimi çöpe attığım defterlerimde bıraktım ve soru kağıtları artık yok önümde, tıpkı sorulan sorulara cevap olamadığı gibi. Verilen cevaplara kayıtsız kalanım, ben talanım, ortadayım çevremde bu koca şehir, elimde dumandan ibaret bir zehir, kibirle yıkanan insancıklar ortasında binlerce çocukluğum, çantalarına koymak için bekliyor geleceğini. Ben işte oydum şimdi buyum. Önümüze bakıp da yönümüzü bulamadık, gözümüzü açıp da yolumuza varamadık, sözümüzü tutup da ileriye adım atamadık, adımızı karaladık ama temize çıkaramadık, Atamıza rüsvayız, şimdi ben soruyorum sayın hocam pişman mısınız? Gelecek sizin eserinizdir, ezbere nesiller yoldalar, kırmızıda geçtiler, yeşili beklemeden meydanı boş bulan her hergele, mengene oldu ülkemi yedi afiyetle beni de. Siz diplomasına imzalarınızı attınız, şimdi yine soruyorum sayın hocam pişman mısınız? İmzalarınız ateşe verdi kibritin torpilini ve yandı okul önlükleri, üniformalarda saklanan büyük teröristleri yarattınız, kararttınız, 25 senedir beklediğim aydınlık geleceğimi, biraz abarttınız!... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Diet (ft. Zet)
ANLAT! YÜREĞİME DAMLAT GÖZYAŞINI. ALMA AHIMI, ANLA PARMAK UCUMDA ACI! BU KAÇINCI SUSKUNLUĞUM, TEBESSÜMLER YALANCI, KANATTIĞIN YETER ARTIK AÇMA YARAMI. BUNDAN ALTI SENE EVVELİ YALNIZLIKTI DOSTUM, NASI ARKADAŞLAR SEÇECEĞİMİ SANIRIM BİLMİYORDUM, ÖNCE GÖZLERİMİ BAĞLADI KONUŞMAMI YASAKLADI, KULAKLARIM SAĞIRDI EVET, KAYBOLDUM! UMUDUM TEK SARIMDA SAKLI, BANA SEVGİ YASAKLI, O MASALDA MUTLUYDUM BİLİRSİN HARİKALAR DİYARI. SEVMİŞTİM O YARI, İPİ ÇOK SIKTIM KAÇTI. HANCI DOLDUR HAL-İ RUHUMA İÇEYİM GAYRI. TANIDIK TANIMADIK HERKESE DUYURURUM. ŞEREF DUYARIM YAZDIĞIM MEKTUBU OKURUM. BİLETİM KESİLMİŞ YOLCUYUM, SON YOLCULUĞUM. GİTMEDEN KESER BIRAKIRIM KALIR BURDA SOL KOLUM!
NAKARAT
ANLATMAKLA BİTMEDİ SANCILANDI DİLİM, ATMA MAPHUSA BENİ BEN SUÇLU DEĞİLİM. TAK BOĞAZIMA İPİNİ, YADA KES BİLEĞİMİ, SENSİZLİKLE YAŞAYACAĞIMA ÖLÜME GİDEM DAHA İYİ...
DÜN GECE YİNE KALDIRIMLARI ARŞIN ETTİM. KENDİME KARANLIK GEÇMİŞİMDEN BAHSETTİM. ODAK KONUM EN SON AŞK OLDU, DURDUM ORDA! VİTESİMİ GERİYE TAKTIM, DAHA İLERİYE GİDEMEDİM. MEZARIMI KAZDIM, TAŞINI KAPIMIN ÖNÜNE KOYDUM, BENİ ÖLDÜREN BENDİM, HEPSİ BUYDU. YILDIZLAR BUĞULUYDU, GÖRMEDİM IŞIĞI, DÜZELTEMEDİĞİM HATALARIM GETİRDİ KIŞI. KURTARICIMDIN, DEDİN YA ARTIK �BEN VARIM� BU MUTLULUKLA BEN SİL BAŞTAN YENİDEN YAŞARIM. AMA OLMADI ANLATAMADIM SANA KENDİMİ, GEÇMİŞ RENKLERİMİN SARISINDAYDIM DİNLEMEDİN YEŞİLİ. ÇEKİP GİTMİŞSİN GÖREMEDİM KARANLIKTI. GERİ DÖNEMEZSİN ARTIK, ARKADAN KİTLİ KAPI. KAZIN AYAĞI ÇOKTAN KIRILDI, GÜLÜCÜKLER ASIKTI, GÖZLERİMLE DENİZ YARATTIM, YÜZMEYE HALİM KALMADI! | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Dil Yaratmakta En Asil Silahlar
VERSE 1
BATIK GÜNEŞ,SOĞUK ZEMİN BOĞUK NEFES,İÇİM EMİN. TAHRİK SON RADDE,KALBİM BOŞ BİR CADDE. YÜZLER SERİN. GÜVEN UZAKLAŞIR İÇİMDEN,BU KUŞKU İĞNELER DERİN... BENİM KENDİMDEN BAŞKA SADIĞIM VARSA BANA VERİN. KAÇINCI KUYUYU KAZMAKTASIN İÇİNE BENİ DÜŞÜRMEK İÇİN? BİRİKTİRDİĞİN TOPRAKLARIN,SOLUKLARIMI KESMEK İÇİN. BAK BİR BİLDİĞİM VAR ÖL DEMEZSE TANRIM YAŞAR KUL. TAŞAR DENİZ,YÜZER BALIK....BATMAK BİZİM KAYIK. AŞAR BOYUMU DALGA. LOŞ BİR ODA BU,BOŞ KAĞITLARIN İÇİNDE OTURDUĞU. YALNIZ ADAMIN DİLSİZLİĞİNE EŞLİK EDER TAŞ DUVAR. İÇİMDE ŞEFİNİ KAYBEDEN BİR ORKESTRANIN HÜZNÜ VAR. DIŞIMDA CHARLİ CHAPLİN GÜLÜŞÜ...
KİMSENİN BİR KİMSEDEN BİR FARKI YOK,ÇIKAR EN ÖNDE. KALABALIK BİR DOST LİSTESİ,GEREKSİZLER TEPELERİNDE. ANLADIM Kİ,GEÇTİ YILLAR,ADLARINI UNUTTU DİLİM. BİR YERE KADAR DAYANDIM,YOL ORTASINDA BİTTİ PİLİM.
NAKARAT
TERCİHİNİ YAP,SEÇENEKLERİNDEN SEÇ GEÇ KÖPRÜYÜ !.. SINAVIN SONU MALUM. DİL YARATMAKTA EN ASİL SİLAHLARINI CÜMLEYE YÜKLE CEPHANEYİ BEKLE.
VERSE 2
ZAMAN YALANCILARLA,ARSIZLARLA GEÇER İRDELEDİM. HENÜZ KÜÇÜKSÜN,BEN DE SENİN YAŞLARINDA ASİLEŞTİM. ANNEM BABAM ÖĞÜT VERİRDİ,EN DOĞRUSUNU BEN BİLİRDİM. HAYAT DENEN EKMEKTEN BİR DİLİMDİM BEN DE YENDİM. UNUTMA BİR DELİL GEREK,BİR DOSTLUK KANITI LAZIM. UCU KIRILMIŞ BİR KURŞUN KALEMLE,KALEMTRAŞIN AŞKI MİSAL... DOST MASAL,BİR ÖNSÖZÜ VE BİRDE BURUK SONU VAR. KISA BİR SÜRE GÜNEŞ AÇAR YANARSIN,SONRA KAR YAĞAR DONARSIN. KARANLIK OLMADAN AYDINLIK DEĞERSİZ BİR PIRLANTA. İÇİNİ DİNLE SESİNİ DUY,KONUŞ KENDİNLE KARANLIKTA. ŞİŞMAN PİŞMANLIKLARIN İÇİNİ KEMİREN. UTAN,SIKIL !... KORKMA GEÇER... KADERİN ELİ İÇİMİZDEN EN ZAYIF HALKAYI SEÇER BAK ŞEKER,SEN GİT KENDİNE HAS TARZINLA ŞİNANAY OKU. NASIL TEMİZLEYECEKSİN BAKALIM ORTALIĞA SALDIĞIN BOKU ? AYIRDETTİM GÖZLERİ AÇI VE GÖZLERİ TOKU. KENDİNE GELMEK İÇİN HERGÜN EN AZ 1 KERE 1 DİZEMİ OKU!... | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:17 pm | |
| Dört Tarafım Yalan
Boşluk içinde bol olan yok olan Paranın denizinde kulaç atan Çöp çatan Televizyonlarda donuna kadar soyunan Kritik para politik sultan Manken kimliğini kapatan Sanatçı sıfatıyla kandıran Kalkan parmaklara söz hakkı vermeyen ukala komutan Anlayışında mikropolitik ahkam kesen sazan Reyting canavarını toplum ahlakının üzerine çıkaran hayvan Gözleri uyumuş millet kör bakan Her boka kanan Serseri kesimi altın koltuğa oturtan Kendini kandıran Vatan toprağına ihanet edenleri pof pof'layan Dört duvar arasında insanları ölüme bırakan şeytan Ölüm seyri yapan sekiz metre karelik mekan Öğretim harcını haraç olarak gören sayın dekan Eğitimi parasız haram sayan yoo sayın başkan Yalanı dolanı kendine iş güç seçmiş bunca insan Eziyetlerden habersiz bugün doğan binlerce can
[Nakarat] x2 Dört tarafım yalan Çepe çevre dolan Kos koca mekan Sele serpe insan Unutulmuş yüzlerce soru cevaplanamayan Silahsız kuvvet burada
Kültürü para için kullanan Milyar dağıtan yarışmalar Milyarlara kapılıp götüren gösteriş amacı tüberek'ten çıkarıp ortaya koyan insancıklar Vizyondaki magandalar Öğrenmesine saçma sapan konuları ezberleterek öğretmeye çalışan hocalar Tarihi saçmalayan saçma sapan konulara bağlayan Politika yapan şahıslar Atatürk'ün kişiliğine kürf edip ardından milleti sömüren politikacılar İlkel yaşamı 2001 de ülkemde uygulamaya çalışanlar Utanmasalar kelle kafa koparacaklar Mikrofonu eline alarak duyguları sömüren vaat'ler veren Yoo İçinden bir bok yaptım diyen şaklabanlar Burası son nokta son dönüm son nokta
[Nakarat] x4 Dört tarafım yalan Çepe çevre dolan Kos koca mekan Sele serpe insan Unutulmuş yüzlerce soru cevaplanamayan Silahsız kuvvet burada | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| kader mi yazmiş? silinsin tum gunahlarim, drama yollarinda kopru istikametindeyim. ben huzundum beni sen sectin. varir mi şahima son lutuflarim? kimsede aramadim gonlumun pamuk prensesini. sen yuzumdun beni kahrettin.
yaşanmişlik kolunda buyuyen bebegin ergenlik hali. kim yirtti vesikaliklarimi?(KİM) kalbin kal koşelerinden alamazsin platonik evlatlarimi. yarattigim turkuaz derinliginde yuzuyorum ben. korkarim derinlik sarhoşumda vurgun yolcusun. sonsuzlugum beni tanimadi yalnizligim firtinali.. kuklalar sepette cek al egolarini (cek elini) asi ruhum sahi gec mi kaldi yarina soyle? (kapa ceneni)
ben bu gunlerde evcilim. sencil olmanin sakincasinda duşun nobetleri. voltasini atar vardiyali bir işci. devir vakti gece yarisi boldum uykularimin nadide hediyelerini. bende sakli sirlarim ki; icime sindi hirslarim. cephanelikte mermi bitti, belki bundandir ki tirsarim kansere yenik duşmesin umutlarim. hucrelerimi yerine koy şakasi yok savunmasizligin!... yalancinin konuştugu lisan daim yalanca kancami taktim gercekler mi palavra? bu espiride yok şaka, insanlik kadavra.. şiirbazi sopasi elinde "abrakadabra!.."
kader mi yazmiş? silinsin tum gunahlarim, drama yollarinda kopru istikametindeyim. ben huzundum beni sen sectin. varir mi şahima son lutuflarim? kimsede aramadim gonlumun pamuk prensesini. sen yuzumdun beni kahrettin.
drama yollari taşli geliyor kara kaşli arkadaşliklar neden en az bir cikara dayali yirtik kalbim yamali dostlarimin ucreti pahali odemek zor geride kalan tum hesaplari şu gunlerde pamuk prensesin gozleri yaşli ozrum icinde pranga yemiş zanli yinede sahipligin icinde varolan duygularim canli sanirim en son karadenizde gemilerim batti kanimca herşey yapmacikti istila komandolarim bedenimi sardi askerlerim silahsizdi bu nedenle kalelerim az zamanda hirpalandi kara listem okunakli sonuclar dokunakli son celsede boşadim aşkimi elimin tersiyle duz ettim tum kirişikliklari tadilatta kalbimin boş beyaz saraylari yaşli taş cocuk kirdi sevdigi tum oyuncaklari.. | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Duygu Sömürgesi (ft Kolera)
Karnina islemis kiskancli sezim takim nankor Ey kor album kapaklarini acda adimi gor Kokan les azinla yaptin rap diz ve itici Sukurki kellem kurtulcu sen yedin o cekici Tek bir sarki yaparim alirim havani Sen bilirsin ve kahpe bunu bilirken neden sonuca isteriksin Evliyayi rap onunde tek kelimeleyle geyiksin Testislerini tutma Televisyonda cok komiksin (wooo) 'Ben' = 'I' soyle seni neden korkalim senden Sen bir kopyasin hazira konmus bir yigen Ten uyuşmazlığı oldu sanirim ayrildin techno djyinden Bende bir technocu buldum hemde en rapcisinden Bundan sonra laf yaparken bir degil iki asama dusun Ikinci mektuba cevap yoksa bir de iki yazini dusun Onumuz yaz temmuz ortasinda tir tir uşüyün Paylasamadiklariniz bari bu kez ilk kez bolusun Hayatta en kolay yaptigim is bir iki kadeh diss atmak Senin yaptigin en iyi is yanibasindaki dostu satmak Madem sen kasindin benim tirnaklarimla asindin Rapini yer altindan alip zuhpe dolu mekani tasidin Dilimin kemigi olsa inanki ilkin ben kirardim Yemin ederim yaram olsa tuzu yerine ben basardim Iki senelik diskografilerinizi hattatlara yazdirin bayim Hizli treni dislar rayim sagopa nane keskin tadim Benimle cenk yapma kadina en yureklileriniz yollayin Dokunursam patlar mayin yuzleriniz saklamayin Karaya duseni atlamayin maskeleri dustu bayim Rapi sahi kaldirmak adina siz ikiniz seker yalayin (bitch)
Rap yoldasi gomdu yaktin tum lambalarla ayni sondu Dinle kaf kefi feyzal Ben maratona ciktim sen yerde topal Gel yaralara tuz bas, hasima el verdim kol gitti abe hey hat Ben mektubu yazdim sayfalarin ister yirt ister kopart Sago defteri durdu en buyuk dusmanim nankor bir bucurdu Aynaya bak yok sen cahile kalem cekiver eski dosta yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver Yol ver
Simdi neleri sevmedigini soyle ama bu defa adam gibi soyle Bu gunlerde zenci olmanin havali olmasi gerceginden nefret ediyorum Guzel Lanet olasi hiphop muziginden ve lanet olasi varoslardan nefret ediyorum
Savas korkak izleyen bir kargasin sen Ve madiyatci kaygilara hic uzumse rap hitaben.. Damaklarimda donuk odada kalmissa geceden Bilki yanindaydım muz kokulu rapper.. Sanki rapte 10 yas alti beyinlerdesin Kiminlesin bu yolda soyle cumle dalasa gidersin Kessin kulakta disstortionun nedeni Ve sozlerinin bedeli bu kuvvet mira daimi Galibi belli bu duellonun Diz coplugunde pislik istiyorsa boza kabusun Sonun sahte pilaka konunki uyuduruksa keset Bilki olun yanlizca reklam panalorunda Kafanda cok cesitli fitneler fesatlik adamin kanina isler Zevzekler keke kekeler bu bahcelerde taklit sozler igneler Kuvvetmira harp okulundan cikti en baba rapler
Yaptigin sey sanatmi Agzinin lolipopu alarak Para kazanmak ugruna Ceyhunun kucaginda gordum seni kendi shovunda Metaforlarin anaforunda kacak elektirik kullandin Hizli konuscam bir dissci olcam derken Ne diceni sasirdin alkolikle … Ne oldu? Ozur dilemeye alistin Kasindin basit zorlere katistin Filozof diye el attin Anlamini bilmeden Metafizikten bahis actin Onun bunun hareklerini calip sahnelerde tiyatro yaptin Hepsini gectim yanlis insanlara bok attin Yazamadigin rhymeleri dinlemek agirinami gitti lan Techno trans bi muzik turu Kimdi burcu burcu rap yapan Pardon Sen degilmiydin askerdeki arkadasini satan Her verdigi reportajda kralim diye gotu kilic kalkan Acik secik ol biraz carpitma kelimelerini Kufur suratina pek yakismadi Ah bitirdin kendini Kolera Sago SITEM MOZOLE RAFFIni kirdi kalemini Kuvvet mira Karagyahinda gerceklestirim eylemi
Yapilan eylem cok komikti Gulduk gectik haline Gelde konuk ol bahceme Beat verecem sahtene Aybenmi rapci oldu bilmem pardon abi Rapini oncelerde pusd mix duydum sanki Sahi taklit ettin sende buralara geldin (kizim) Disslerin basit kacardi her seferinde soyledim Gozledim yalanlari sahtekar yaralilara Lolipop yalamak senin isin … … Mumlara Namelerdi inleyen kafanda Bas ucundu nefretin kacakti duygularsa cok kirikti Guclu gordun Kendini (sen) Lakin cok bitiktin (sen) Roka vermis beatini Hadi ya cok komiksin (sen) Kaygilar yazildi kac kere Icimde sakli nefretim 5 sene kolaydi gozumde sondu deyerin Ozverinle yazdim her bir cumlemi cok kolaydi Gucumu ondan aldim Kuvvetim Miraydi
Denge sagli dusunur ucurum oldurur Ve kelle koydu yoluna seytan basini dondurur Ve saf niyetli somururur Vez vas Mumunu sondurur cakalarinda gozude kordur Ve cok sekerdi Raplerinde dis cururturur
Denge sagli dusunur ucurum oldurur Ve kelle koydu yoluna seytan basini dondurur Ve saf niyetli somururur Vez vas Mumunu sondurur cakalarinda gozude kordur cok sekerdi Raplerinde dis cururtur
Ne olacak yap yap……. Isminin bir hasminin Toplaman yerde kalir kirintin
Seni sen yaparim odedin Son kirani Ve ayni hep anlami bos cumlelerin kimin tarzi (seninmi?) Halkin telabi arzu uzerine yazdigin sozlerde parami arzun Bos geri vokalin dahto kara Yikildi 7 katli bida Nedir sende bu hinc? Bos sagli yine tek nefesle sic Yada kir kicini kaldiran zaman acimi Gercekleri beyinnine soktada sasirt kalin kafanini (patlat) Kimlerin eline dusmus can cekismekte iyi kotu kavrami Ve yaptigin isin anlami kalmadi ettigim en agir kufurler yuzune sakli Kani bozuk seni Kurbagi suratli Celiski satti baris diyen yayvan agizini yirtmali Bir capan oglu senmi ciktin memnekette at suratli Bu asaglik duygusuna nasil alisabildin Bu kasarlik oldu suni bunlarla nasil tasiyabildin Bence sen rapine aldigin elektrik kablosu bagla (tak fisi) Agla burasi kuvvet mira cebende kirik ayna (dikkat ele batmasin) Sen misali su anda sen misali aglamali Sen misali su anda kim gider colak biler ben bu anda
Bi yerinimi kestin acaba? Mis gibi hiyar Koktuda Sahnede sozleri unuttun agdasiz bacaklarinla Salaga yatma lan goturecektin tugceyi olmasaydi Ot kokan ah ne fark ederki caldi zaten seni bir hanimlan Lutfen israr etme artik ogretemem sana rapi Cekistirme kolumdan alin lan sunu basimdan Uyursuz almasin beni icinde fitne olan Garip burasi Sirri imtihan tek hukumdan .. Gelince cahil kardesi kisaca Miss Complex Gercekten sen eskidendin bu gozunde oldu next Salla kafana baltaya oyna evinde oldu next Ekle sutu olur hemen Caloresiz Cornflakes
Sen benim boyumun rapime Keste boyununu kurban et Rap senin neyine kiz gelde karantimi temafi et Icinde yanar kufur ettigin hakkar acikligi dikkat et Kulan zulum Rabbe Kufur sonun adin kufur tovbe et 7 sene topa tutugun kolera hemde hic tanismadan Bu ne hiddet bu ne celali elimi dahi sIkmadan Rapte egay 2bin4 rahmet diler uyan lan Kimdi 2bin5 de para icin kemik sizlatan Uyum seni yazacagan liriye iki adet has kafiye Yuzun kara icin fesat prim vardi zilli de Nenen versin ornek yandan ipi sarkan tak yine Cehennem olsun her ipi cihan kufur ettin Rabbime
Senin neyine neyzen neyzen bilir isi ates yakmaz ibrahimi Sonun adin olacak tut kendini seytanlik duyat bak cekme eylimi Senin neyine neyzen neyzen bilir isi ates yakmaz ibrahimi Sonun adin olacak tut kendini seytanlik duyat bak cekme eylimi
Elinde tutmasaydi elim Bosphorusdan atlicaktin Koseye cekilip yaktigin osurunun aleviyle yanacaktin Gurbet elde Allahima Kufredip Ele elini actin Ne Yazikki bir pilak dolu mecil kicin ni … satin
Rapin ustari kaygim bundan iyi cevap Samla kiyisi iremin bahcesinde guller acti Cekic kafana Cakti hayatta bir kez durust olun Taktir verilmez insan domuz Nobetteyken de dinamitte atesler Yunus Ozyavuz Yarrabim Kabusu Kirtlettin mahrem namusu Actirdin ya kutunu soylettin su yunusu Diss piriyle ask atarsan bolunur hicvir Kursu Unutma Bilgin dingil Fazla kurcalarsan Yikilir sagonun tabusu
Allah iyiligini versin felek cezani kesmesin Kuvvet mira Kalem her boku kovulan ilk emeklisin En canizim da sahnelerde keke filek sahlesinde Unuttugun tum sozlerini Tanri sana geri versin Ilk basinda kufur edersin sonra kan kardesim dersin Ne is? En yakin zamanda bir pskologa gorunmelisin Baris degil savasla sahnelerdesin bebeksin Hayatta karsima cikan en zavalli doneksin
Kuvvet mira uzerine yakisina giymektir Yakismayani def etmek …. Bu ben demektir Benimle sidik yarisi yapan anca kektir Bilirsiniz sesiz attin ciftesi deve teperki pektir Dunyanin en iyi produktorlerinden Mic check Selam eder Gecmisine kufur eden tarihi acimazdir kolay siler Ikinci sarkim benim icin olacaksa kulaga varmadan duser Kalbim Eski dosta kuser bu diss burda biter | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Kalemin harfleri cizdigi vakiti Murekkebim olmasa duygularım gobek yapacak Mikrofon zımbırtısı ulastırmaktayken Canavar adamı melekler sofrasına
Bir real gumburtu kopacak Ve yıkılacak Halil İbrahim sofraları Yere dusen ekmek kırıntıları senden hesap soracak inadına Haram zadesin haram zedesiN Inadına arbede abidesisin abi rolundesin belkide Buyugumsun Ne varki beyni sıkılıp ufalanmıs aklı kucugumsun
Dusuncelerini gunesin pırıltısına cevirdin Yaktım icini beyinlerin Caktın kibritin kıvılcımını İclerine baktım
Bosluklarda yok olan bir neslin tohumuna zehir akıttım ki Buyuduklerinde kıyamet alametleri cogalacak SıraT A 5 adım kalacak Korktum bir an ve yutkundum
Her taraf ceset her taraf harap Ruhum cırpınmakta kalbim atmakta Gozlerim gelecegi sorgulamakta Hancer yemis kanlı gozler realden uzakta
Ey sagopa sen ki rap in oglusun Duyur sesini pesimist fidanlara Dok icini buyusunler Gun batımında gelen mevsimler
Dusunen cesetler gozlerini actı Ağlamaklı Cuma'lar yaslı Ramak kaldı kopruye az kaldı Pesimist fidanlar agladı donuk bakıslar la baktı
Bir olu kapalı gozlerliyle aglarsa Bin olunun kemikleri titrer Her biri cuma gunu gozlerini acsa Yuzbin ölü aaaah eder
Kimileri toprak kokusundan korkmakta neden? O koku senin kokundur zaten olumlu beden Ordan geldin yolun oraya budur ki dogrudur Zıkkımın haramı boldur sakın geri cekil
Elmalara kanan Adem Havva Turkiye'de gulunup gecilen 2 kahramansa Ben tovbemi ettim Karnım ac gomun topraga (Yeah !)
Sagopa yokusu cıkıyor nefes nefese Bayrak yarıda raks ediyor sahibine Bir yokus sonu kopruye varır Koprude ayı dayı yoktur Cellat kazanır !!! | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:18 pm | |
| (Savaş)
Kadavra bahtı avlanır sonuçta hakim oldu duyduğun bu ses yanılttı satrı beatle tattı rap hep,körpe fikri izzet etti yönlerim deminde iz bıraktı is alırken sözlerimde sis bıraktı kep.Taze kurgular sonuçta bağlanır devirde sundu hissi hissederki alçak tavrı koydu zikri bak,şükrederken ellerimde zanlı bulgular yarattı bilgi sövdü gözlerinde münzevi görüşse yak.Fonda koklanır çıkarla tanınmaz dürüstlük emme uçtu dostça saygılar domaldı kin küfürlü aşka,zaman dövdü ömrü her dakika kolpa kuble yaktı dilimi açtı ağzı yuttu tezimi şimdi son dakika.Rampalaştı yollarım başında çok gerildi iplerim çekildi terse vurdu keyfi kaçtı dünlerin,ve sek katıldı davetimde içki kargaşayla karşılaştı gözbebeklerimde ağlamış tanım senin.
NAKARAT
Dynamic dimağ,saldırırdı ruh eşim tipinde toy çocukla,bilgi isteğim ödüllü bol tokatla,insanımda yok nezaket,yobazla aktifim bu metropolde eşgalimdi eşkıya.
(Laedri)
Siz içlerinde kalbimin direklerinde bayrak açtınız yüreklerimde mutluluk kanatlı saldınız semaya,rüyama göz dayanmaz itibarı yok müdavim olmuş eller hakkı tanımamakmı sevda.Hibe ettim adımı hakka hatrı yok ve hakkaten bir kaygı kaymamış dilimde bence bunda kastı yok rapin,müdavimim misafirim ben akla akşam üstü bendeyim nedendi sorma bende içime hasretim.Arzuhalci arzum ellerinde bir buket temenni münferit bu laedri kimsesiz kalem kağıt kiralık istifalık hislerim var israf ettim istif istemem düzeltme dermek istesem küsermi bahçe.Lehçeler kısıtlı bak satırlarımda darda kalmış imlalar kurrayla çekilecekse çek ve yerine koy,yoruldu ellerim beter bu son dem betermi dünden,yarın güneşten ellerin de batacak öğren. | |
| | | ! *BuRÇiN Admin
| Konu: Geri: sagopa kajmer tüm şarkıLarı Ptsi Tem. 21, 2008 3:18 pm | |
| Etki Tepki
SAGOPA VERSE Sabır taşım kırıldı istilası başlamıştı, pesimist her umudun canını alana, yalana bürünen geride kalana, canıma taklatan ki kanıma yanaşan yılana, Sagopa yüz bela tadında komutan ve karavebada,tek safhada yoluna düz gider bu pesimist hardrhymer, baskılarda ezilen her yürek duruldu, durduruldu, askılarda boyunu ölçtüler, hesapta ibret ettiler ve yaşlılar yarattı paslı mutluluklar komada (da!) MISTA BROWN VERSE Nobody cares about your problems! Its just the $$$ that count! In this life, give it or take it Adventures dont exist! Your grandpa broke his bones killing it Every day and night Seeking the skills and dont get the bliss Cant you see you dont deserve the kiss? What you thought was true Is just another reason to take the kicks Pissed off at the pessimism,close your eyes AND SCREAM! Cuz it aint going away, serve your peers and Earn that little trust The beat will come and haunt you in the dust They're coming to get you through the rust Mommy can the lights stay on please? Wait, the memories are killing the beats Feel the hisses of the snake Under your matrass ready to bite your soul Mista Sagopa K and Mista B can't fight no more! Nakarat: Konuşmakla varılır hedefe, gayret!...Etki-tepki,iteler yetki . Ve reddi terket yetti. Artık artı konulur ve yaşama, eksi silinir Her gününde nötr olur ve darısı başına denilir. VERSE 2 Komada tüm bakışlar,aşikar civarlar artık dar ve yüz dönümlük, yüz görümlük tüm mezarlar doldular. Duvarda çerçeveydi yaşanan anılar, bir tebessüm etse göz dolar, taşar sular ve ruhumu sel basar ve kalbimde bir küçük çocuk yaşar. Yastık altı masallarıyla uyuya kaldı her çocukluk, nöbete kaldı kör burukluk, sabaha rüştü tez karanlık, hazlar ormanında dev sazlar, notaya döktü düşünü, sayıkladın kesin!... Ve annen ekini tuttu geçti yavrum elimi tut..şşşşşşhhhh mommy listen | |
| | | | sagopa kajmer tüm şarkıLarı | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
|
|
|