Atatürk'ün son sözü
Arkadaşlar öncelikle belirtiyiym ki ben islamcı bir kişi değilim kendimce Müslüman olduğumu düşünmekteyim ancak dini siyasette kullanmanın her daim karşısında durdum ve muhtemel bundan sonrada karşısında duracağım.Öncelikle bunları yazdım ki yanlış anlaşılmalar olmasın çünkü insanlarımız çok kuşkucu halde haklı olarak güvensiz ortamda herşeyden neredeyse herkes şüphe eder hale geldi.Okulda bizlere Ataütürk'ün son sözünün saat kaç olduğunu söylerler.Bu sorusundanda 5 dakika sonra vefat ettiğiniancak İbrahim Candan'ın Seni Anlasaydık Bu Hale Gelmezdik isimli kitabını okudum Atatürk'ün din hakkındaki görüşleri anlatılıyor ve kitabın 290. sayfasında şunlar yazılı.
ATATÜRK’ÜN SON SÖZÜ
(...) Prof. Dr. Neset Ömer Bey bir aralik Atatürk'e:
- Dilinzi göreyim efendim. Diye seslendi.
Neset Ömer Bey'in bu seslenmesi üzerine Atatürk dilini yariya kadar çikardi.
- Biraz daha uzatiniz efendim! dedikten sonra da Neset Ömer'e baktilar... "Ve aleykümüs selam !" diyerek gözlerini kapativerdiler. (...) Arkadasim Hasan Riza ve Muhafiz Kumandani Ismail Hakki Tekçe ile beraber elimizi kavusturmus son tanzim vaziyetinde duruyorduk. Hasan dayanamadi, büyük bir teesür içinde bana:
- "Kiliç bak, koca bir tarih çöküyor!.. dedi.
Saat tam dokuzu bes geçiyordu. Atatürk birdenbire gözlerini açti. O güzel mavi gözlerini en son bize dogru tevcih buyurdu. Ve kapandi. Baslarini yine eski vaziyete getirdi. Ayni mes'um anda o güzler ebediyen kapanmis bulunuyordu.
Kaynak: Kiliç Ali, Atatürk'ün Son Günleri, Sel Yayinlari, s. 86, 87