GençForum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GençForum

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0

AnasayfaKapıLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Fırat Üniversitesi

YazarMesaj
! *BuRÇiN
Admin
Admin
! *BuRÇiN

Kadın
Rep :
Fırat Üniversitesi Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Fırat Üniversitesi Right_bar_bleue

Ruh Hali : Fırat Üniversitesi Delibo10

Başarı Puanı:
Fırat Üniversitesi Img_left150/160Fırat Üniversitesi Empty_bar_bleue  (150/160)
Güçlülük:
Seviye:

Fırat Üniversitesi Empty
MesajKonu: Fırat Üniversitesi   Fırat Üniversitesi Icon_minitimeC.tesi Tem. 05, 2008 6:15 pm

Fırat Üniversitesi

KİMLİK KARTI:
Kuruluşu: 1975
Rektör: Prof. Dr. Eyüp İspir
İletişim bilgileri: Prof. Dr. Eyüp İspir
Tel: 0 424 237 00 00
Faks: 0 424 212 27 17
İnternet Adresi http://www.firat.edu.tr
Öğrenim dili: Türkçe
Türü: Devlet

AKADEMİK PROFİL:
Fakülte sayısı: 8
Enstitü: 3
YO: 12
Öğrenci sayısı: 12086
Akademik personel: 1190

Rektör Prof. Dr. Eyüp İspir: "Amacımız öğrencilerimizi Türkiye Cumhuriyeti devleti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen, Atatürk Inkılap ve ilkeleri doğrultusunda Türk Milleti'nin milli, ahlaki, kültürel değerlerini taşıyan vatandaşlar olarak yetiştirmektir."
Köklü bir geçmişi olan Fırat Üniversitesi, rektörlük ve mühendislik kampüsü olmak üzere toplam 2.198.797 metre kare yüz ölçümündeki alanlar üzerine kurulu. Halen eğitim öğretim yapılan Su Ürünleri Fakültesi dışında tüm fakülteler tamamlanan binalarında eğitim öğretim yapıyor. Merkez kütüphanede 80 bin 579 kitap bulunuyor. Ayrıca toplam 581 süreli yayın abonesi olan kütüphanede, 20 personel görev yapıyor.
Üniversite yerleşimi itibariyle şehir merkezine yakın bir konumda bulunuyor. Öğrencilerin ulaşım ihtiyaçlarını yaya olarak kolaylıkla sağlamalarına rağmen şehirle bağlantıyı daha çabuk sağlayan imkanları da öğrencilerin kullanımına sunuyor.

BURSLAR: Üniversitede öğrenim gören öğrencilere FÜGEM tarafından 8 ay boyunca karşılıksız burs veriliyor. Ayrıca maddi durumu kötü olan öğrencilere de bir defaya mahsus olmak üzere maddi destek sağlanıyor. Fırat Üniversitesi Kadınlar kolu burs konusunda büyük destek sağlıyor. Geçen yıl 100 öğrenciye burs veren kadınlar kolu bunların dışında zor durumda kalmış veya yardım istemiş olan öğrencilere de bir defaya mahsus olmak üzere yardımda bulunuyor.
https://gncforum.forum-canada.com

Fırat Üniversitesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-